понедељак, 5. септембар 2011.

KOMPOTI


kompot od kajsija





Recept za kompot vec postavljen ali za neke vrste voca postoje izmene.

Kompote od kajsija i breskvi spremam sa oko 200-250 gr secera na 1kg voca u zavisnosti koliko je voce kiselo,tj. slatko. Kajsije/breskve oljustiti i ocistiti od semenki pa spustati u vodu u kojoj je razmuceno malo vinobrana (da bi zadrzale lepu, svetlu boju).Sirup staviti da se kuva a za to vreme voce procediti od vode sa vinobranom i isprati pa odmah poredjati u tegle. Naliti sirupom i dalji postupak je isti kao kod ostalih kompota. kompot od sljiva



kompot od breskvi

4 коментара:

  1. Imam jos do prvih jagoda dovoljno svega i svacega u spajzu;) Vidim i ti si bila vredna.Dobro ce doci kad ga vise nema:)

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam bas odusevljena vocem iz zamrzivaca.Ovo mi je mnogo bolji nacin cuvanja a i ukusniji:)Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. Jako lepo izgledaju. Bas sam resila da ostavim neki od kompota, i ovih dana trazim vreme da ih napravim... tvoji me bas mame:)))

    ОдговориИзбриши