Vi sigurno u medenjake stavljate med,ali ja imam alergiju pa je baka uvek pravila na ovaj način.
500 gr šećera karamelizovati pa dodati 500 ml mlake vode.Kuvati dok se šećer ne istopi. Ohladiti i dodati 2 kesice praška za pecivo, 4 žumanca, 1 čašu (2dl) ulja, cimet, brašna po potrebi.
Preliv: 4 belanca dobro umutiti sa 500 gr prah šećera (može manje).
Umesiti testo pa ga razviti oklagijom. Ne tanjiti previše. Vaditi modlom i peći. Od ukupne smese za preliv odvajati po nekoliko kašika i vruće medenjake valjati u nju pa ostavljati na pek papir da se isuše. tako ponavljati dok se sve ne utroši.
Bitno je da su kolači vrući jer će se preliv bolje lepiti za njih.
500 gr šećera karamelizovati pa dodati 500 ml mlake vode.Kuvati dok se šećer ne istopi. Ohladiti i dodati 2 kesice praška za pecivo, 4 žumanca, 1 čašu (2dl) ulja, cimet, brašna po potrebi.
Preliv: 4 belanca dobro umutiti sa 500 gr prah šećera (može manje).
Umesiti testo pa ga razviti oklagijom. Ne tanjiti previše. Vaditi modlom i peći. Od ukupne smese za preliv odvajati po nekoliko kašika i vruće medenjake valjati u nju pa ostavljati na pek papir da se isuše. tako ponavljati dok se sve ne utroši.
Bitno je da su kolači vrući jer će se preliv bolje lepiti za njih.
Нема коментара:
Постави коментар