Kod mene meso nije svaki dan zastupljeno na trpezi. U ovom periodu još ređe zbog obilja svežeg povrća.
Za oko 10 paprika potrebno je:
6, 7 glavica crnog luka,
2 krompira srednje veličine,
2 šargarepe,
malo celera,
oko 150 gr pirinča,
so, začin (ja koristim vegetu), biber, aleva paprika,
ulje za prženje,
2, 3 paradajza ili krompira za "zatvaranje" paprika
Priprema:
U šerpi na ulju dinstati crni luk i šargarepu isečene na sitne kockice. Ulja sipati oko 1 dl pa dodavati po potrebi. Ne treba preterivati sa masnoćama. Dodati celer i začine po ukusu. Ovaj put sam stavila 1 kaščicu slatke aleve paprike, 1 kaščicu ljute. Vegetu, so, biber po ukusu. Dinstati da luk postane staklast. Dodati krompir koji smo izrendali (na delu gde rendamo jabuke) i na kraju otrebljen i opran pirinač. Još malo dinstati. Za to vreme paprike oprati, očistiti od semena i peteljki i okrenuti da se ocede. Prohlađenim filom puniti paprike i "zatvarati" tanko sečenim krugovima svežeg paradajza ili krompira. Ređati vertikalno u šerpu. Kuvati poklopljene na umerenoj temperaturi uz malo vode. Kada omeknu zapeći u rerni da porumene.
Нема коментара:
Постави коментар