среда, 14. август 2013.

SLATKI KUPUS SA MESOM





U šerpu ili lonac staviti meso da se kuva. Ne sipati previše vode.  Potrebno je oko 500,600 gr teletine, piletine ili svinjskog mesa isečenog na kocke ili veću parčad. 


Ovaj put sam koristila pileće belo meso. Jednu manju glavicu kupusa (800 gr - 1 kg) očistiti, ukloniti koren pa iseći na režnjeve nožem ili na rende pa dodati u meso. Varjačom malo pritisnemo da se slegne. Voda treba tek malo da popline po kupusu. Iseći na kockice 1 veću šargarepu, 1 krompir srednje veličine, 1 svež paradajz, pa dodati u jelo. Posoliti, dodati biber i začin c po ukusu. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi. 

Kuvati dok meso i povrće ne budu potpuno mekani.


Slatki kupus nikada ne zapržavam brašnom kao što ne dodajem luk. U tiganj sipati 1 kašiku ulja, malo zagrejati pa dodati 1 kafenu kaščicu aleve paprike , malo promešati i odmah umešati u kupus. Kuvati još par minuta. 

Нема коментара:

Постави коментар