уторак, 6. август 2013.

TORTICE SA RIBIZLAMA




Za podlogu  umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, 4 kašike brašna i 3, 4 kašike mlevenih oraha. Dodati 1 kafenu kaščicu praška za pecivo.


Puniti špric za kolače smesom i u plehu, na pek papiru praviti manje krugove, ali im popuniti sredinu da dobijemo oblik malo tanje pusle. Peći. 


Jedan deo smese možemo sipati u male papirne korpice i peći u kalupu za mafine. Testo sipati samo na dno korpice, oko 1/3 jer narasta.


Krem: 4 žumanca umutiti sa 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i mleka (od pola litra odvojiti) koliko je dovoljno da se razmuti masa. Ostatak mleka sa 1 kesicom vanilinog šećera  staviti da vri. Skuvati krem kao puding što kuvamo. Prohladiti. Dodati umućen margarin (140 gr) i sve sjedinti mikserom. 


Podlogu preliti sa malo šećernog sirupa, naneti špricom krem, poređati ribizle i po želji poprskati čokoladom. 

Нема коментара:

Постави коментар