Jedna od naših omiljenih torti. Nadam se da će se i vama svideti.
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i varjačom sve sjediniti.
Kore peći u plehićima za tortu. Minimum 5, 6 korica se dobije u zavisnosti od dubine plehića.
Fil 1 : Od 1 litar soka od ananasa odvojiti koliko je potrebno da se razmute 4 pudinga od vanile. Ostatak soka staviti da provri sa 5, 6 kašika šećera. Umešati razmućen puding i kuvati. Kuvan fil hladiti uz povremeno mućenje mikserom da se ne stvori "korica" na površini. Posebno umutiti 250 gr margarina i uz mućenje mikserom dodati u krem.
Fil 2: Pola litra umućene slatke pavlake. Ne treba nam kremfix.
Još potrebno : oko 750 gr ananasa u komadićima. Meni je trebalo oko 1 kg jer sam koristila i za dekoraciju. Kada je voće u pitanju , ne možete nikad staviti previše. :).
Redosled: kora, žuti fil, ananas, slatka pavlaka i tako dok se materijal ne utroši. Sloj slatke pavlake ne treba da bude previše visok, tek da se fino prekrije ananas. Ostatak iskoristite za spoljni premaz.
Tortu ukrasiti slatkom pavlakom i dekorisati po želji. Ja sam koristila ananas i struganu i topljenu belu čokoladu i odlično se uklopilo.
Нема коментара:
Постави коментар