понедељак, 27. јануар 2014.

KREMASTA ČOKOLADNA TORTA II




Kora: 5 belanaca, 150 gr šećera, 2 kašike kakao praha, 150 gr mlevenih oraha, 1 kašika brašna. Ovako peći 2 kore. 

Fil:  10 žumanaca, 5 celih jaja, 300 gr šećera umutiti i kuvati na pari. Belanca prvo malo mutimo mikserom,  ne da dobijemo čvrst sneg, dodamo šećer i žumanca pa nastavimo sa mućenjem. Kuvamo na pari dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodamo 400 gr umućenog margarina i 400 gr "menaž" čokolade. Dobro sjedinimo. U ohlađen fil dodamo 1 litar umućene slatke pavlake. 

Torta ima 2 tanke kore , a puno fila i veoma je ukusna . Najbitnije od svega, nije "jaka". Kada sam prvi put videla recept mislila sam da je ova količina margarina preterana, ali nije. Uopšte se ne oseti u filu. Logično, mora nešto i "držati" ovaj fil kao celinu. 

Redosled: kora, fil, kora, fil. Dekorisati. 



Нема коментара:

Постави коментар