субота, 12. јул 2014.

PILEĆE ŠNICLE U SOSU SA BOSILJKOM

Jedno od bržih jela za spremanje i veoma ukusno.


Pileće belo  meso isečemo na šnicle koje potom ulupamo tučkom za meso. Posolimo i dinstamo uz dodavanje vode po potrebi. Smanjimo temperaturu. Kada su na pola gotove, razmutimo malo brašna i dodamo u šnicle. Ja direktno dodajem , ali možete i posebno razmutiti .

Bitno je da se ne stvore grudvice. Izmešamo. Dodamo kuvan paradajz i vode po potrebi. Dodati soli (ako je potrebno), začin c, biber, bosiljak (mrvljeni). Smanjimo temperaturu.

Često  koristim i tucanu papriku. Kuvamo dok sos ne dobije željenu gustinu. Isključimo ringlu. Poklopimo. Šnicle će upiti dovoljno soka i biće fino mekane , a sos će biti malo gušći i možete servirati.

Prijatno. 

Нема коментара:

Постави коментар