Keks kolačići, recept od tetke iz Švajcarske. Nešto što uvek imam kući. Zahvalni su jer kao i drugi keksići mogu dugo da stoje. Ja ih čuvam u tegli.
Od 250 gr putera, 2 jaja, rendane kore od 1 limuna, 2 supene kašike soka od limuna, 1 vanilinog šećera, prstohvata soli, 200 gr šećera, 2 kaščice praška za pecivo i oko 600 gr brašna umesiti testo i oblikovati "loptu". Rastanjiti na tanje testo oklagijom. Imajte u vidu prašak za pecivo koji smo dodali. Modlama vaditi oblike i peći na 180 stepeni, ali paziti da ne porumene previše.
Od 250 gr putera, 2 jaja, rendane kore od 1 limuna, 2 supene kašike soka od limuna, 1 vanilinog šećera, prstohvata soli, 200 gr šećera, 2 kaščice praška za pecivo i oko 600 gr brašna umesiti testo i oblikovati "loptu". Rastanjiti na tanje testo oklagijom. Imajte u vidu prašak za pecivo koji smo dodali. Modlama vaditi oblike i peći na 180 stepeni, ali paziti da ne porumene previše.
Нема коментара:
Постави коментар