Ideje za recept uzete sa nekoliko sajtova. Ipak, recept prilagođen našem ukusu.
Bela kora: 4 belanca umutiti sa 4 kašike šećera pa dodati 4 kašike brašna i pola kaščice praška za pecivo kao i 1 kašiku ulja. Peći u plehu 23x33 cm na pek papiru.
Žuta kora: 3 belanca umutiti sa 3 kašike šećera u čvrst sneg i dodati žumanca. U dobro umućeno dadajemo 1 kašiku ulja i 3 kašike brašna nakon čega masu lagano ujednačimo varjačom. Pečemo u plehu na pek papiru da porumeni. Na ovaj način pečemo još jednu koru.
Voditi računa da se kore ne prepeku.
Fil: 8 žumanaca dobro umutiti sa 6 kašika šećera i kuvati na pari pa dodati 5,6 mlečnih karamela i 100 gr čokolade za kuvanje. Kada krem dobije dovoljnu gustinu ohladiti ga uz povremeno mućenje mikserom. U ohlađen krem dodati 100 gr putera i dobro umutiti.
Glazura od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар