Recept iz časopisa "Pošalji recept" gospođe Radoslave Ilić. Ja sam pravila pola mere tako da sam pekla u plehu 23x33 cm i sekla na štanglice da bi se uklopili uz druge kolače, ali sledeći put pravim celu meru jer je kolač divan i savršeno kremast.
Za koru: 8 belanaca, prstohvat soli, 150 gr šećera, 40 gr brašna, 120 gr pečenih mlevenih lešnika.
Ulupati belanca pa dodati so i umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Umešati lešnik i brašno pa varjačom lagano sjediniti. Masu nasuti u pleh na pek papir. Peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 15 minuta (vreme pečenja odredite sami).
Fil: 8 žumanaca dobro umutiti sa 120 gr šećera, dodati 100 gr brašna i 350 ml mleka, pa kuvati na pari. Mešati dok se ne zgusne.Dodati izlomljenu čokoladu (180 gr) i kada se ona otopi krem skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Dodati umućen margarin (200 gr) i sve dobro sjediniti.
Koru premazati filom i posuti mlevenim pečenim lešnikom.
Нема коментара:
Постави коментар