недеља, 3. јануар 2016.

"TORTA" SA JABUKAMA

Potrebno je:
300g brašna, 160r šećera, 100g butera, 4 nakisele jabuke, 1 limun, 4 jajeta, 1 prašak za pecivo, 1dl mleka, so i cimet u prahu.

Jaja sa šećerom umutiti mikserom i dodati malo soli. Mutiti dok se ne dobije homogena penasta smesa. Pomešati brašno sa praškom za pecivo, prosejati cediljkom za čaj i pomešati sa jajima. Mešati drvenom varjačom dok testo ne postane homogeno. Istopiti buter na tihoj vatri i dodati u testo. Na kraju postepeno doliti mleko i mešati dok ne dobijemo glatku smesu.



Dodati rendanu limunovu koru (samo žuti deo), prstohvat cimeta i promešati. Jabuke iseći na pola, odstraniti im semenke, oljuštiti ih i iseći na tanke kriške jednake veličine. Posuti ih sokom od limuna. Dodati jabuke u kremu od jaja i brašna i blago promešati. U modulu prečnika 25cm staviti pek papir i sipati testo.


Kašikom poravnati površinu i peći u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni. Gotovu tortu izvaditi na tanjir. Kada se ohladi, posuti šećerom u prahu i cimetom i poslužiti.



Нема коментара:

Постави коментар