Kore: umutiti 10 belanaca sa 300 gr šećera. Dodati žumanca. Mutiti i dodavati 50 gr kakao praha, 9 mlevenih piškota i 3 kašike brašna. Peći 3 kore od ove smese.
Fil 1: 100 gr šlaga u prahu umutiti sa 2 kisele pavlake i 5 kašika šećera u prahu.
Fil 2: odlediti 700 gr višanja (koristim domaće ili Frikom) i staviti da se kuvaju sa 300 gr šećera. Prethodno odvojiti soka koliko je potrebno da se razmute 3 kašike gustina (po potrebi manje ili više, to zavisi od količine tečnosti u višnjama).Razmućen gustin skuvati u višnjama.
Filovati tortu. Kora, fil 2, fil 1, kora... Završiti sa korom. Dekorisati tortu.
***Fil 1 na samom početku bude možda redak, ali je potrebno malo sačekati pa onda filovati tortu. Ako vam je nezgodno da na žele nanesete ovaj fil , namazite sledeću koru sa donje strane i samo spustite na fil od višanja.
Isidora i mama vas pozdravljaju do sledećeg javljanja.
Нема коментара:
Постави коментар