Većina odlazi u markete ili na pijacu da bi je kupili , ali ja ne. Ja imam baku i deku koji me snabdevaju povrćem. I evo kako to izgleda dok ne stigne u stan :) .
žuta boranija
zelena
Za paprikaš skoro uvek koristim ove dve vrste boranije zajedno. Zelena je veoma zahvalna za uzgajanje, a i kuvanje jer je potrebno samo nekoliko za ceo ručak. Naime, jedna mahuna može preći dužinu od 1m.
Izdinstati 1 glavicu crnog luka koju smo iseckali na sitne kockice. Ne koristim masnoće za dinstanje jer je sasvim dovoljna zaprška na kraju , a i nju nekad izbegavam. Kada luk omekne i donekle se "istopi" dodati seckanu šargarepu (1 veću ili 2 manje), jedan, na kockice sečen paradajz, 1 svežu sečenu papriku, obe vrste boranije (obično 2 šake žute i 1 zelene) 1 krompir koji takođe isečemo na kockice. Posoliti , pobiberiti, dodati začin c. Naliti vodom i kuvati. Pred kraj kuvanja dodati nekoliko ljutih papričica (ako volite) i 2 čena belog luka. Pošto volim samo njegovu aromu ostavim ga u poslednjoj ljusci, ne sečem ga i kada ispusti svoje sokove, tj. kad je kuvan izvadim iz jela.
Kuvan paprikaš zapržiti tako što na malo ulja propržimo kašiku, dve brašna (u zavisnosti od količine i gustine koju želimo) pa dodamo kaščicu aleve paprike. Sipamo u jelo uz mešanje i kuvamo još malo.
Umesto ove, možete koristiti i "hladnu zapršku".
Нема коментара:
Постави коментар