Na malo ulja propržiti 1 glavicu crnog luka iseckanog na sitne kockice. Kada postane staklast dodati oko 300 gr svinjskog mesa isečenog na kockice. Dodati malo vode da se meso dinsta , a za to vreme oprati oko 2 šake pirinča (ja uvek koristim okruglog zrna) i umešati u meso i luk. Naliti vodom da ogrezne. Očistiti 1 veću šargarepu i 1 krompir srednje veličine, iseći na kockice i dodati u jelo. Dodati i oko 2 kafene šoljice graška i po želji šaku isečenih šampinjona. Posoliti, dodati biber i začin c po ukusu i kuvati uz povremeno dodavanje vode da omekne. Izručiti u vatrostalnu posudu, kašikom poravnati odozgo i pokriveno alu folijom peći u rerni oko 15 minuta, a nakon toga foliju skinuti i ostaviti da se malo zapeče.Služiti toplo.
Нема коментара:
Постави коментар