четвртак, 27. фебруар 2014.

KREMASTI KOLAČ SA KOKOSOM

Kod mene na terasi već odavno je proleće. Danas najavljuju lep i sunčan dan, a mi ćemo sigurno uživati u ovom divnom kolaču. 

bela kora

4 belanca, 4 kašike šećera, 4 kašike kokosa, 2 kašike brašna. Peći u manjem plehu na pek papiru. Belanca dobro umutimo sa šećerom pa dodajemo jedan po jedan ostale sastojke.




žuta kora 

4 žumanca, 4 kašike šećera, 4 kašike vode, 4 kašike brašna, 1/3 kafene kaščice praška za pecivo.


braon kora 

3 cela jaja, 3 kašike šećera, 3 kašike kako praha, 3 kašike brašna. Belanca umutimo u čvrst sneg, dodamo šećer, pa žumanca. mutimo još malo pa lagano umešamo kakao i brašno.

 fil

700 ml mleka, 10 kašika gustina, 250 gr margarina, 150 gr šećera u prahu. 
Mleko staviti da se kuva (malo odvojiti da se razmuti gustin) pa uz stalno mešanje sipati gustin i kuvati dok se ne zgusne.Dobro umutiti i u prohlađeno dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.


za posipanje: 100 gr kokosa. 

Kore filovati sledečim redom: braon, bela, žuta. Odozgo posuti kokos. 


Нема коментара:

Постави коментар