уторак, 11. фебруар 2014.

MUSAKA SA KROMPIROM I PEČURKAMA

Evo još jedan recept sa pečurkama i obećavam da ću napraviti pauzu kada su one u pitanju. :)

 Na malo ulja propžiti sitno seckanu glavicu crnog luka. Kada postane staklast dodamo oko 300 gr mlevenog mesa. Možete i više, ali meni je lepše kada se fino oseti ukus i krompira i šampinjona.

                                                               Posolimo, dodamo biber, bosiljak, vegetu , ruzmarin.

 

Na dno vatrostalne posude sipamo malo ulja. Krompir oljuštimo i isečemo na tanje kolutove. Posolimo malo i poređamo u posudu.

Stavimo 1/3 fila. 


Šampinjone (400 gr) operemo, isečemo i složimo preko mesa. Nanesemo ponovo fil. 

 Stavimo još jedan red krompira i poslednju trećinu fila i preko poređamo drugu polovinu šampinjona.


Umutimo 1dl mleka sa 2 jaja i prelijemo preko musake. Stavimo alu foliju preko i pečemo. Foliju skinemo kada je krompir potpuno mekan i držimo musaku u rerni još par minuta . Ne predugo da se pečurke ne bi sasušile.


Poslužite toplo. 




Нема коментара:

Постави коментар