Skuvati jagnjeće iznutrice i dodati svinjsko meso (uvek umešamo malo jer je lepši ukus) pa skuvano i ohlađeno samleti na mašini za meso. Malo više od 2 kg smese sam dobila. Posebno ispržiti sitno iseckan crni luk pa dodati u smesu (dve glavice). Dodati mast (kasnije dodajete još ako je potrebno) pa pržiti sve zajedno. Posoliti, dodati biber i vegetu. Posebno obariti pirinač.Potrebna je jedna manja kafena šolja. Ocediti i dodati u smesu. Dodati 2,3 čena sitno seckanog belog luka. Skinuti sa jake toplote. Posebno umutiti 4,5 jaja i polako, uz mešanje dodati u smesu. Dobro umutiti da ne ostanu "tragovi" od jajeta.
Praviti oblike kao rolat (salame) i uvijati ih u jagnjeće maramice ili u tanke kore za pite. Ako uvijate u kore obavezno svaku koru premazati uljem. Tek onda uvijati. Na jedan kraj kore stavimo "salamicu" i uvijemo u rolat. Dobro stegnuti kada uvijate i saviti kore sa strana. Premazati uljem i jajetom odozgo. Peći da porumeni.
***U smesu se može dodati i praseća džigerica.
Нема коментара:
Постави коментар