Kora: 10 belanaca, 10 kašika šećera, 200 gr mlevenih badema, sok od limuna.
Priprema kore: Belanca umutiti penasto pa dodati šećer, mutiti dalje pa kada se šećer otopi dodati malo soka od limuna i badem. Sipati u pleh na pek papir i peći oko 25 minuta na 150 stepeni.
Fil: 10 žumanaca, 2 pudinga od vanile, 1 litar mleka, 8 kašika šećera, 150 gr maslaca, 300 gr jagoda (može i više :)), 2 dl slatke pavlake.
Priprema fila: U litar mleka skuvati žumanca koja smo umutili sa šećerom, pudingom od vanile i malo mleka. Ohladiti pa dodati umućen maslac.
Na koru sipati fil, preko poređati jagode koje smo isekli na pola, odozgo slatku pavlaku u koju smo po potrebi dodali 3 kašike šećera.
Нема коментара:
Постави коментар