Potrebno je :
350-400 gr svinjskog mesa isečenog na kockice,
2-3 šargarepe(zavisno od veličine) isečene na kockice,
so,
biber,
začin c,
2 manje kašike ulja,
1 -1,5 kašika brašna,
voda oko 1,5 litar,
peršunov list.
Priprema:
Na ulju propržiti brašno pa naliti vodom (malo više od 1 litar sada , a kasnije , po potrebi dodavati) i dodati meso, šargarepu i začine po ukusu. Peršunov list ostaviti za kraj.
Kada su meso i šargarepa kuvani, čorba je gotova i spremiti "zapršku". Mikserom umutiti 2 jaja i 1 kiselu pavlaku. Lagano mutiti dalje dok sipamo čorbu u masu sa jajima. Vratiti da se kuva još malo, ali voditi da se ne prekuva, tj. da ne vri previše jer će se stvoriti grudvice.
Gotovu čorbu servirati i posuti peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар