Potrebno je:
5 dl pilećeg (ili mešanog sa telećim) bujona, 5 dl vode, 2,3 šargarepe (u zavisnosti od veličine,ne treba previše jer će supa biti slađa ), manja glavica crnog luka, so, biber, začin c po ukusu, rezanci za supu, malo seckanog lista peršuna.
Bujon je najbolje da napravite sami. Procediti ga i sipati u posudu za kuvanje, doliti vodu, dodati šargarepu isečenu na kolutove i očišćenu glavicu crnog luka koju smo sa svih strana ispekli na alu foliji.
(Luk možete kuvati i kada spremate bujon). Posoliti, dodati biber. Kuvati dok šargarepa ne bude skuvana (mekana). Luk izvaditi. Dodati rezance za supu (odredite gustinu koju želite)
i kuvati još malo. Servirati i pred služenje posuti seckanim peršunom.
Umesto rezanaca možemo spremiti supu sa knedlama.
Griz knedle: 2 jaja, 6 kašika griza.
Prvo umutiti belanca viljuškom u šne. Dodati žumanca pa postepeno dodavati griz i sve polako izmešati. Masa ne treba da bude čvrsta (gusta) , ali ni retka. Kafenu kaščicu spuštati u vruću supu da se greje pa zahvatati od smese i spuštati u supu dok vri. Kuvati još dok knedle ne omeknu. Pred služenje posuti seckanim peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар