Dragi moji, obično ne volim previše da piskaram, ali ovaj put moram. U svom kuvaru imam tačno 7 različitih recepata za ovu tortu, ali ovo je po mom ( našem) ukusu najbolji. Verujem da će se i vama svideti , a ja zahvaljujem na receptu mojoj dragoj tetki Ivanki. Nadam se da ću u nekom narednom periodu uspeti da dokučim bar deo tvog umeća. Znate, moja tetka je neko ko uvek zrači pozitivnom energijom, toplinom i ljubavlju. Volela bih da ima više takvih ljudi.
Kora: Umutiti 5 belanaca sa 150 gr šećera u čvrst sneg. Dodati 150 gr seckanih oraha i 2 kašike brašna. Umešati varjačom da sjedinimo sastojke. Peći koru u plehu na pek papiru. Na ovaj način ispeći još jednu.
Fil: U pola litra mleka skuvati 2 pudinga od vanile i 10 žumanaca sa 2 kašike šećera i 1 vanil šećerom. (Od ukupne količine mleka malo dovojimo da razmutimo puding i žumanca , a ostatak sa šećerom stavimo da provri. ) Kuvamo uz mešanje. Skuvan krem ohladimo uz povremeno mešanje da se ne stvori "korica" na površini.
Posebno umutiti 250 gr margarina sa 10 kašika šećera u prahu pa dodati u krem. Dobro umutiti. Fil podeliti na 2 dela. U jedan dodati 100 gr iseckanog suvog grožđa, a u drugi 3 štangle otopljene čokolade. Ja koristim "Menaž".
Redosled: Kora, braon fil, kora, žuti fil. Ukrasiti šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар