Recept za koru mi je dao neko "sa neta", ali nisam zabeležila ime. U svakom slučaju, hvala.
Kora: 6 jaja, pola kaščice soli, 1 prašak za pecivo, 6 kašika brašna, 4 kašike mleka, 2 kašike vode, 2,3 kašike ajvara.
Belanca umutimo u čvrst sneg, dodajemo žumanca i mutimo još malo pa dodajemo polako ostale sastojke. Ajvar dodamo na kraju i nemojte mutiti mikserom već lagano varjačom.
Koru peći u plehu, na pek papiru. Pečenu skinuti sa papira, preneti na vlažnu platnenu salvetu i urolati. Dok se kora hladi spremimo fil.
Fil: 300 gr (sitnog) drobljenog sira, oko 2 čaše kisele pavlake (nemojte celu količinu odjednom nasuti) , 250 gr sitno seckane praške šunke i 200 gr sitno seckanih kiselih krastavaca. Sami ocenite da li je potrebna cela količina pavlake. potrebno je da se fil lepo razmazuje po kori. Nakon toga koru sa filom urolamo ponovo , uvijemo u foliju i ostavimo da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар