Koristila sam 7 jabuka srednje veličine. Oljuštila ih , izdubila i stavila u vrijuću vodu u koju sam dodala 2 vanil šećera da se prokuvaju. Ne treba vam previše vode i ne treba dugo da kuvate jabuke.
Kada su meke izvadimo iz vode da se ocede. U vodu u kojoj su se jabuke kuvale (ili u deo ako imate previše vode) dodajemo kristal šećer da skuvamo sirup.Meni je za ovu količinu trebalo malo više od 150 gr šećera Dok se sirup kuva spremimo fil.
Fil: oko 100 gr mlevenih oraha, 50 gr suvog grožđa koje smo prethodno par sati držali u rumu, 2 kašike šećera i 1 vanil šećer. Nadenuti jabuke i složiti ih u posudu za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Ne treba da potamne.
Kada su meke izvadimo iz vode da se ocede. U vodu u kojoj su se jabuke kuvale (ili u deo ako imate previše vode) dodajemo kristal šećer da skuvamo sirup.Meni je za ovu količinu trebalo malo više od 150 gr šećera Dok se sirup kuva spremimo fil.
Fil: oko 100 gr mlevenih oraha, 50 gr suvog grožđa koje smo prethodno par sati držali u rumu, 2 kašike šećera i 1 vanil šećer. Nadenuti jabuke i složiti ih u posudu za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Ne treba da potamne.
Preliti šećernim sirupom i ohladiti. Dekorisati šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар