Višnje i čokolada... odlična kombinacija!
Kora: 6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati 1 kašiku kakao praha , pola kaščice praška za pecivo, 6 kašika mlevenih oraha, 1 kašiku brašna, malo praška za pecivo i lagano varjačom izjednačiti smesu. Peći u plehu na pek papiru. Ovako spremiti još jednu koru.
Fil: 12 žumanaca umutiti penasto sa 12 kašika šećera i 1 vanilinim šećerom+1 kaščicom burbon vanilinog šećera pa skuvati na pari. Dodati oko 100 gr čokolade pred kraj kuvanja. U ohlađeno (ne potpuno) dodati 250 gr margarina sa ukusom slatke pavlake. Margarin prethodno umutimo. Dobro sjediniti sve.
Posebno umutiti 500 ml slatke pavlake. Dodati 1,2 kašike umućene pavlake u fil. (Ovo ne morate da radite, ali po mom ukusu fil nije "težak" sa pavlakom).
Spremiti još i oko 600 gr višanja (možete i manje ,ali ja uvek dodajem veće količine voća). Koristila sam sveže. Ukusnije su mi u ovoj kombinaciji od onih iz kompota.
*ideja za recept sa http://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-kolac-torta-sa-visnjama/
Нема коментара:
Постави коментар