Do sada sam punjene paprike pravila na više načina. Prsavila sam ih sa ili bez svinjskog mesa. Danas je izuzetak. Pokušala sam da napravim neko "zdravije" jelo, a da ne gubi na kvalitetu i ukusu. Mislim da sam uspela. Suprug kaže da jesam i to je dovoljno. :) Postaviću približne količine svih sastojaka.
Na malo vode izdinstati sitno seckan crni luk (koristila sam blender, ali nemojte da se pretvori bas u homogenu masu), dodati na isti način seckanu šargarepu. Na oko 4 glavice luka srednje veličine dodala sam 2 šargarepe. Dinstati. Dodavati po malo vode kada treba. Dodati jedan krompir srednje veličine takođe isečen sitno i jednu šoljicu opranog pirinča. Dodati so, vegetu, biber i alevu papriku (ja sad koristim horgošku, lepša mi je) . Nastaviti sa dinstanjem još minimum 15 minuta da bi i pirinač omekšao. Na kraju dodati oko 400gr. samlevenih pilećih grudi (belo meso).
Paprike oprati i očistiti od semena, napuniti filom i svaku zatvoriti krugom krompira. Ređati u posudu, nasuti malo vode i malo soka od paradajza (koristim domaći kuvani paradajz). Tečnosti treba da bude do pola paprika ili manje. Kuvati paprike, potom ih zapeći u rerni.
Ručak bez trunke masti i bez kapi ulja. :)
Нема коментара:
Постави коментар