Potrebno je: 30 očišćenih smokava, 16 kašika vode, 250 gr margarina, 300 gr mlevenog keksa, 300 gr šećera, oko 300 gr mlevenih oraha, 2-3 štangle čokolade i 30 celih jezgara od oraha (60 polovina -u svaku smokvu stavimo po dve cele polovine).
Priprema: odseći vrhove smokava, potopiti ih u vrelu vodu toliko dugo dok ne omekšaju. Ocediti ih i u njih uvući jezgra od oraha. Rastopiti 300 gr šećera u 16 kašika vode i ostaviti da ključa 2,3 minuta. Dodati 250 gr margarina i mešati dok se ne otopi. Dodati keks, orahe i na kraju čokoladu.ostaviti malo da se ohladi pa od ove smese praviti kugle i u svaku saviti po smokvu sa orahom.
Uvaljati svaku kuglu u glazuru od čokolade i seći kada se stegne glazura ili uvaljati svaku kuglu u mlevene orahe.
Uvaljati svaku kuglu u glazuru od čokolade i seći kada se stegne glazura ili uvaljati svaku kuglu u mlevene orahe.
Нема коментара:
Постави коментар