Original: Dinastija torta
Ipak, dosta se razlikuje od svih recepata koje imam pa sam izmenila naziv. recept sam dobila od majke jednog svog učenika (naravno da sam pre toga probala tortu :)) i oduševila se koliko je sočna, a uopšte nije zahtevna za pravljenje.
Kora: 5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera. Dodati 5 žumanaca i kada umutimo dodavati 6 kašika mlevenih oraha, pola kaščice praška za pecivo, 3 kašike prezli i 1 kašiku kakao praha. Lagano sjediniti masu. Peći koru u kalupu obloženim pek papirom.
Na ovaj način ispeći još dve kore.
Fil: 3 pudinga od čokolade razmutiti u malo mleka koje smo odvojili od 1 litra. Ostatak staviti da provri i zasladiti po ukusu. Skuvati puding. Dodati 200 gr crne čokolade koju smo otopili na pari (može se i rendati u fil) i u ohlađen fil (mutimo ga mikserom tokom hlađenja da se ne stvori "korica" na površini) dodamo 250 gr umućenog margarina.
***U receptu se dodaje još 150 gr seckanih oraha u fil. Meni j eto bio višak pa sam izostavila.
Kore natapati sokom od narandže, filovati i dekorisati tortu.
Нема коментара:
Постави коментар