Veoma lepa i ukusna torta sa lešnikom i karamelom....
Kore: 5 belanaca, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 100 gr pečenog mlevenog lešnika. Kada ddobro umutimo belanca sa šećerom dodamo brašno i lešnik i sjedinimo smesu varjačom.
Na ovaj način pečemo tri kore. Prečnik modle 30 cm.
Fil 1 : odvojiti mleka koliko je potrebno da se 15 žumanaca umutiti sa 3 pudinga od vanile. Ostatak od 1 litra mleka staviti da provri sa 14 kašika šećera. Skuvati fil od žumanaca i pudinga. (Mutiti povremeno dok se fil hladi da se ne stvori korica na površini). U ohlađen fil dodati 250 gr umućenog margarina.
Fil 2: karamelizovati 200 gr šećera. Izliti ga i kada se ohladi sitno samleti. Umutiti 200 ml slatke pavlake , dodati mleveni karamelizovan šećer i 200 gr mlevenog lešnika.
Redosled: kora-fil 1-fil 2-kora...
Dekorisati tortu.
Нема коментара:
Постави коментар