Još jedan od brojnih recepata za krofne. Ovaj je iz "Naše najlepše kiselo testo". Predviđene su za punjenje, ali mi ih više volimo prazne.
Ove godine sam ranije počela sa sadnjom cveća na terasi. Nadam se samo da sneg i kiša koje najavljuju neće potrajati.
Potrebno je: 500 gr brašna+ako je potrebno za kasniju mešnju, 3 dl mlakog mleka, paketić kvasca, 8 kašika šećera, 4 žumanca, malo soli, 7 kašika ulja, 1 l ulja za prženje krofni, eurokrem ili džem za punjenje, šećer u prahu za posipanje krofni i po želji dodati rendanu koru limuna (ja uvek dodam).
Priprema
U toplom mleku rastopiti kvasac i šećer. Kada kvasac počne da vri dodati brašno, žumanca, so i ulje, Dobro promešati, mesiti oko 5 minuta da se dobro sjedini, a zatim ostaviti na toplom da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvući testo debljine oko 1 cm i okruglom modlom vaditi krofne. Ostaviti ih još malo da narastu, spuštati u vrelo ulje i pržiti sa obe strane da porumene. Vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoće. Koristeći špric za torte puniti krofne džemom ili eurokremom. Posuti šećerom u prahu u koji možete dodati malo mlevene vanile.
Ove godine sam ranije počela sa sadnjom cveća na terasi. Nadam se samo da sneg i kiša koje najavljuju neće potrajati.
Нема коментара:
Постави коментар