*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 8. април 2015.

KARAMEL PITA







Za kore: 150 gr masti, 2 jaja, 200 gr šećera, 500 gr brašna, malo sode bikarbone ili pola praška za pecivo, 2 šoljice mleka. Umesiti sve dobro pa podeliti na 4 dela. Na pek papir svaku koru rastanjiti u četvrtasti oblik pa peći da ne porumene.

Fil: 300 gr sećera ispržiti da porumeni pa dodati 3,4 kašike brašna i pola litra mleka. Mesati dok se ne zgusne. Ako je masa pregusta dodati još malo mleka.  Dodati 150 gr margarina u vruče. Toplim  filovati kore i preko 4.(poslednje) namazati malo fila pa posuti mlevenim orasima. 

Нема коментара:

Постави коментар