*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 23. октобар 2013.

PASTERIZOVANE KRUŠKE BEZ ŠEĆERA

Recept za kompot od krušaka http://marijinislatkisi.blogspot.com/2011/09/kompoti-od-groza-i-krusaka.html sam već podelila sa vama i drago mi je da vam se svidja. Ovo je nešto malo drugačije. Ja ga zovem i kompot za bebu.:) Ako imate svoje, domaće kruške još bolje. Pošto ću uskoro,po drugi put postati tetka, pravim ih sad jer kada moj bratić bude mogao da jede voće neće biti domaćih.


Kruške koje su čvrste i zdrave oljuštimo i spuštamo u vodu u koju smo nacedili malo soka limuna(da kruške ne tamne). U međuvremenu stavimo dublju šerpu sa vodom i malo soli da se greje. Kruške isečemo na kriške, ispremo pod mlazom vode i spuštamo u vrijuću slanu vodu. Blanširati. (2, 3 minuta držati u vodi) i vaditi da se ocede, a potom ređati u čiste, tople tegle.

Naliti hladnom vodom, zatvoriti metalnim poklopcima ( koji moraju biti potpuno ispravni), bez rupica


 i spuštati u dublji sud. Između tegli staviti krpe da ne bi pukle prilikom kuvanja.
 Naliti hladnu vodu do gornje ivice tegli ili da popline po njima pa kuvati.



Potrebno je da ključaju oko 10 minuta. Skinemo sa šporeta, pustimo da se ohlade , pa potom vadimo tegle, brišemo i odlažemo sa ostalom zimnicom.

Нема коментара:

Постави коментар