*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 24. август 2021.

CHEESECAKE / ČIZKEJK

Ovaj recept je nastao raznim izmenama recepata na koje smo nailazili. Isprobano je dosta, ali ovaj je baš po našem ukusu. 

Osnova (biskvit): 

400g mlevenog plazma keksa

150g margarina

malo više od 100ml soka od narandže

U posudu naspemo mlevenu plazmu, dodamo sok od narandže i rastopljen margarin. Kada sjedinimo smesu ,po potrebi dodamo još vrlo malo soka.

Na tacnu za tortu stavimo kalup (obruč ) željenog oblika.

Kalup okrenemo kao na slici.


Na tacnu stavimo smesu,rasporedimo je ravnomerno i rukom ili čašom dobro pritisnemo odozgo. Ostavimo u frižider.

Priprema fila:

U 100 ml vode razmutiti 20 gr želatina (koristim "Dr Oetker" najčešće). Ostaviti da stoji. Oko 5,6 minuta je dovoljno , a potom u 100ml vrućeg mleka umešati otopljen želatin.

Posebno umutiti 500ml slatke pavlake, dodati 500 gr "abc" sira (classic),jednu čašu (180 gr) kisele pavlake, 150 gr šećera u prahu. Dodati želatin sa mlekom. Sve mutim mikserom.

Na "koru" od plazme sipati fil pa vratiti ponovo u frižider.


Žele:

300 gr (ja dodam još malo) zaleđenog voća (jagode,maline,kupine ,miks crvenog voća...) staviti u šerpu sa 3 kašike kristal šećera. 
Posebno razmutiti 10 gr želatina u 100 ml vode i ostaviti oko deset minuta. 

Voće i šećer kuvati uz mešanje dok ne proključa. Izmiksati voće (u blenderu ili štapnim mikserom) pa kada se malo prohladi (da ne bude baš vrelo) dodati želatin. Sve sjediniti. 

Kada se voće ohladi još malo sipati preko fila. Ohladiti dobro u frižideru. Skinuti kalup. 




Нема коментара:

Постави коментар