*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

недеља, 15. септембар 2013.

BAKINI LISTIĆI


1 kaščicu šećera, malo kvasca (oko pola kockice)  razmutimo u malo vode ili mleka. Čekamo da kvasac "krene".

Dodamo 1 čašu mleka, 1 čašu vode, 1 jaje ili 2 manja , 1 kaščicu soli, , 1 kesicu praška za pecivo i brašna da umesimo mekše testo.





Čaša je od 2,5 dl, a voda i mleko treba da budu mlaki.
Oblikovati jufku koju treba oklagijom rastanjiti. Iseći kvadrate pa ostaviti još malo da testo odmori.


U šerpu za prženje sipati ulje i ugrejati ga . Svaki listić malo rukama razvući pa spuštati u vrelo ulje i pržiti kratko sa obe strane. Ako pustite da porumene biće više hrskavi.


Pržene listiće vaditi na salvetu . Služiti tople.