*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

субота, 21. август 2021.

BAKINI LISTIĆI



1 kaščicu šećera i pola kocke svežeg kvasca razmutimo u malo vode ili mleka. Čekamo da kvasac "krene".

Dodamo 1 čašu mleka, 1 čašu vode, 1 jaje ili 2 manja , 1 kaščicu soli, 1 kesicu praška za pecivo (možete i pola kesice) i brašna da umesimo mekše testo.

Čaša je od 2,5 dl, a voda i mleko treba da budu mlaki.
Oblikovati jufku koju treba oklagijom rastanjiti. Iseći kvadrate pa ostaviti još malo da testo odmori.

U šerpu za prženje sipati ulje i ugrejati ga . Svaki listić malo rukama razvući pa spuštati u vrelo ulje i pržiti kratko sa obe strane. Ako pustite da porumene biće više hrskavi.

Pržene listiće vaditi na salvetu . Služiti tople. 


Ako želite ukusne, a posne listiće zamesite testo samo sa vodom i bez jaja.  

Нема коментара:

Постави коментар