*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

недеља, 25. септембар 2011.

KOMPOT OD GROŽĐA I KOMPOT OD KRUŠAKA


Kompot od grožđa uvek pravim od domaćeg. Recept je isti kao i za prethodne kompote, jedino što morate svako puce polako makazama odvajati od peteljke da se ne bi oštetilo i da bi ostalo celo.


Kompot od krušaka ima nekih razlika. Kada trebimo kruške i kada ih posle sečemo treba kriške slagati u vodu u kojoj je razmućeno malo vinobrana da ne bi tamnile. Pre stavljanja u tegle kruške treba malo blanširati. (u oko dva litra vode staviti jednu kašičicu soli pa u kipuću vodu spustiti kruške i kuvati minut, dva.). Malo prohlađene i oceđene ređati u tegle pa nalivati sirupom. Dalji postupak isti kao kod ostalih.