*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 23. фебруар 2011.

ROLAT SA MLEVENIM MESOM I VIRSLAMA



Recept iz casopisa " Hrana i vino" postavljam sa malim izmenama.Naravno,svako ima svoj ukus ali iskreno, kada sam prvi put pravila bio je preslan. U svakom slucaju odlican recept i super kombinacija sastojaka.

600 gr mlevenog mesa(u or.receptu je 500gr ),
4 virsle,
4 slane palacinke,
persun,
so po ukusu,
crni mleveni biber po ukusu,
1 kasika vegete (u or.receptu su 2 kasike ali je previse slano),
1 kasika prezle,
2 jaja (u casopisu je samo jedno),
ulje.

Meso, jaja, zacine, seckan persun zamesiti rukom pa podeliti na 2 dela. Na foliji razviti ''koru'' pravougaonog oblika pa staviti 2 slane palacinke. Virsle staviti na jedan kraj po duzini pa uviti rolat. Trudite se da sto cvrsce uvijete da se ne bi meso odvajalo pri pecenju. To ponoviti i sa drugim delom smese.
Staviti u pleh na pek papir pa premazati zumancetom koje ste razmutili u malo vode. Peci 45 min na 200 C.