*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

понедељак, 14. фебруар 2011.

URNEBES TORTA


1.kora: 5 belanaca, 7 kasika secera,1 vanilin secer,50 gr rendane cokolade,2 kasike brasna.
2.kora: 5 belanaca, 7 kasika secera,1 vanilin secer,100 gr kokosa, 1 kasika brasna(ovde sam dodala malo brusnica).
3.kora: 5 belanaca, 7 kasika secera,1 vanilin secer,100 gr seckanih oraha (ja stavim pecen badem), 1 kasika brasna.

fil: 15 zumanaca, 1 ipo margarin,1 puding od vanile, 250 gr secera, 500 ml mleka.Puding i zumanca umutimo pa pomesamo sa 3 ili 4 kasike brasna. Sipati u prokuvano mleko sa secerom. Kuvati .Kad se prohladi dodati umucen margarin. Podeliti na 3 dela.
1.deo+100 gr omeksale milke (crna),
2deo+100 gr mlevenog badema,pecenog
3.deo ostaje zut.
Redosled: filovati kore kojim redom su i pecene i tako i filovati.Ukrasiti po zelji.

3 коментара:

  1. E vala jes urnebes - nema šta nema i FANTASTIČNO izgleda!!;-))

    ОдговориИзбриши
  2. na kolkiko stepena se peci i koliko vremena? Hvala

    ОдговориИзбриши
  3. Elena, ja rernu ukljucim na 170 C pa po potrebi smanjujem temperaturu. Nisam nikad merila vreme ali kora je pecena kada se gornji deo ne lepi za prste i potrebno je samo malo da porumeni odozdo. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши