*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 08. март 2011.

BECKE TORTICE


Puno posla ali isplati se na kraju...

Testo: 210 gr brasna, 70 gr mlevenog lesnika, 70 gr secera u prahu, 140 gr margarina, malo soka limuna, cimeta, malo praska za pecivo. Umesiti testo i ostaviti oko 30 min na hladnom. Dodati jos brasna po potrebi koliko treba da se zamesi.
Rastanjiti debljine 3 mm.

I fil: dzem od visanja (ja sam izabrala ovaj, vi mozete i neki drugi)
II fil: skuvati 1 puding od vanile u 250 ml mleka(po potrebi manje ili vise da ne bude ni previse gust ni redak fil), a u prohladjeno dodati umucen margarin (80 gr) sa 70 gr secera u prahu.

Od rastanjenog testa vaditi kruzice modlom i redjati na pek papir pa peci ali paziti da ne porumene. Pecene kolacice ohladiti pa uzeti jedan i namazati dzemom,spojiti drugim kolacicem pa na njega staviti malo pudinga(ja sam spricem jer ostane lepsa sara) pa zavrsiti 3. kolacicem.Sva tri okretati da strana na kojoj su se pekli bude dole(kao i u plehu).
Odozgo glazura od cokolade(cokoladu otopiti sa nekoliko kapi ulja) pa na svaku torticu, dok je cokolada jos tecna staviti pola pecenog badema.