![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicXW1vLnmQucdd0DMbuYiB-w_D4tg8hXWA9OHQbjsj8WgUI0fYq5LBfdnm8AMYSissQ1FkRVhlq8bCV5_TzupVMT1hfaFm9uZd7VAYzs96FghqW8C3nXqeYzvzszfDBj8Qal95rCacVpU/s320/Image023_6.jpg)
Ovo testo koristim i nekad za zemicke (lepinjice) i za rolnice sa virslama jer je veoma meko.
Za testo: kockica svezeg kvasca, 500 ml mleka, 1 kascica secera, 2 kascice soli, 200 gr margarina, brasna po potrebi.
Za premazivanje: 1-2 jaja
Za posipanje: susam ili kim po zelji.
Kvasac potopiti u malo mlakog mleka,dodati secer i ostaviti da odstoji. Dodati preostalo mlako mleko,rastopljen ohladjen margarin, so, brasno. Varjacom izjednaciti masu i ostaviti da naraste oko 30 min. Na pobrasnjenoj povrsini mesiti testo da ne bude previse tvrdo.Otkidati delove, praviti valjke zeljene duzine pa praviti pletenice. Umucenim jajetom premazati svaku i posuti susamom. Ostaviti malo da narastu i peci dok ne porumene.
E nisam to jos pravila tako.Sto ja volim kad sa testom pravim pletenice ili neke sare pa onda kroz staklo an rerni posmatram kako se to sev uoblicuje.Samo sto ne volim da koristim margarin..
ОдговориИзбришиbolje je izbegavati ga,slazem se ali to je valjda stvar navike...
ОдговориИзбриши