*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

понедељак, 16. мај 2011.

SITNI KOLAC ZA POSLUZENJE


Kod moje bake u kuvaru pod ovim nazivom a kod tetke ''Tri dana u plehu'' pa vi sami izaberite.Na slici iznad oblandi.

Kora: 100 gr secera, 100 gr putera, 100 gr oraha, 100 gr brasna, 3 belanca (posebno umutiti) .Sve sastojke umutiti i na kraju dodati belanca. Peci na pek papiru na temperaturi do 170C.

Pri kraju pecenja koru preliti sa 3 zumanca dobro umucena sa 100 gr secera.Zapeci koru ponovo da zuti preliv ne curi. Ostaviti da se ohladi.

Fil: 125 gr secera, 125 gr oraha popariti sa mlekom i u ohladjeno dodati 125 gr putera i 2-3 stangle cokolade.

Premazati koru filom i posuti mlevenim orasima. Po nekom pravilu kolac treba da stoji nekoliko (3) dana pre sluzenja da bi kora lepo omekla.