*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 8. новембар 2011.

MOKA KIFLICE SA KAFOM

Evo konačno krećem sa novim receptima. Inače, moram da se pohvalim da ove godine moj dragi i ja pravimo kolače za slavu i da je meni to, naravno dodatno uživanje. Recepti su iz kuvara i sveski moje drage buduće svekrve i verujem da će vam se svideti...

Potrebno je (za 30 komada):


150g butera
1/4 šolje šećera
1 1/2 šolja brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice instant kafe u prahu
250g seckane čokolade
1/4 šolje mlevenih lešnika




Priprema:

Zagrejte pećnicu na 180 stepeni, obložite tepsiju veličine 32x8 cm masnom hartijom. Umutite mikserom penasto buter i šećer. Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte instant kafu, sipajte u testo i dobro izmešajte varjačom. Uzimajte po dve kašičice testa i formirajte male kiflice, stavite na pleh i pecite 10 minuta, stavite na stranu da se potpuno ohlade.
Iznad vodene pare, u manjoj posudi, rastopite čokoladu, ostavite da se malo ohladi, a zatim kiflice jednu za drugom uranjajte u rastopljenu čokoladu. Izvadite viljuškom, ostavite da se ocede, stavite na rešetku a polovinu svake kiflice pospite mlevenim lešnikom, pre nego što se čokolada potpuno osuši.



1 коментар: