*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 9. новембар 2011.

PIRAMIDICE

Potrebno je:

200g mekog brašna, 120g butera ili margarina, 100g prah šećera, 1 vanilin šećer, 50g oraha, 1 žumance, preliv od čokolade za ukras.




Nadev: 100g suvog grožđa, 50g kandiranog voća, rum, 1 pakovanje piškota, 50g oraha, 100g butera ili margarina, malo limunovog soka.



Priprema:

Od prosejanog brašna, razmekšale masnoće, vanilin i prah šećera, mlevenog oraha i žumanca izraditi testo i ostaviti ga da se na hladnom odmara najmanje pola sata. Razviti testo na 4mm debljine i modlicom vaditi krugove. Ređati ih u pleh na pek papir i peći da malo porumene. Na hladne krugove staviti nadev, oblikujte ga u piramidu, prelijte prelivom od čokolade i ostavite da se stegne.



Pripremanje nadeva:

Krupnije suvo grožđe iseckati kao i kandirano voće i sve preliti rumom i ostaviti da stoji pola sata. Piškote i orahe samleti, dodati rastopljenu masnoću, kandirano voće i suvo grožđe sa rumom, limunov sok i sve pomešati.

Preliti glazurom od čokolade.

1 коментар: