*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

субота, 28. јануар 2012.

SLANA TORTA SA PALAČINKAMA

Verujem da je većina vas probala bar neku varijantu slanih palačinki. Pre nekoliko godina sam počela više da eksperimentišem i ovo je jedna od kombinacija.



Palačinke ispečete na način kao što uvek radite (ja od 1 litar mleka) samo što naravno ne dodajete šećer već malo soli u smesu. Peći ih malo deblje na teflonu i ne do kraja da porumene.

Što se tiče fila ja ću vam dati samo predlog a izbor je beskonačan.

Potrebno je: kečap, listovi šunke, drobljeni sir(može trapist, kačkavalj...), origano, ulje, jaja, pavlaka,

Okruglu modlu ili šerpu obložiti papirom za pečenje. Na dno posude nasuti malo ulja pa staviti prvu palačinku.Obično na jednu stavim sir umućen sa jajima,(ovaj put sam koristila trapist pa sam i na ove palačinke stavljala šunku) a na svaku drugu kečap sa šunkom isečenom na tanke rezance.Na samo 2 mesta stavim preko kečapa origano jer ga ne volim previše , ali ukusi su različiti..Ređati dok se ne utroše palačinke. Poslednju preliti umućenom kiselom pavlakom sa 2 jaja..Prekriti aluminijumskom folijom i peći. Na pola pečenja foliju skinuti i nastaviti pečenje.

Bitno je da modla u kojoj pečete bude prečnika palačinke.

Pečenu i prohlađenu "tortu" izvrnuti na tacnu (tacnom prekrijemo modlu pa sa obe ruke okrenemo modlu) i ukloniti papir za pečenje. Kora, tj. palačinka koja je bila na dnu sada je na vrhu. Možete fino i da  ukrasite celu tortu alu kajmakom, sirkom ili nekim drugim namazom kao pravu tortu tako što ćete namaz staviti u špric za torte...Dalje prepuštam vama...

Često su šampinjoni jedan od sastojaka za fil pa razmislite i o toj kombinaciji. 

3 коментара: