*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

субота, 10. март 2012.

ČUPAVA KATA



Potrebno za testo: 120 gr masti, 120 gr šećera, 4 žumanca, 400 gr oštrog brašna, pola kesice praška za pecivo.

Nadev: 4 belanca, 240 gr šećera, 120 gr mlevenih oraha, 1 kašika prezli, 2 kašike džema od kajsija.

Za posipanje: šećer u prahu.

Priprema: Umutiti penasto šećer, mast, žumanca pa dodati brašno i prašak za pecivo pa umesiti mekše testo.

Za nadev umutiti belanca sa šećerom pa dodati orahe i prezle. Pola testa rastanjiti na pek papir u pleh , premazati džemom i preko rasporediti nadev i staviti 15-ak minuta u rernu zagrejanu na 200 C. Izvaditi kolač pa preko narendati preostalo testo koje smo držali u frižideru.  Vratiti u rernu pa se kolač ispeče do kraja.

Po želji posuti šećerom u prahu.

****Napoemena: Prvi put kada sam pravila ovaj kolač radila sam po receptu , ali po mom ukusu je presladak pa mislim da treba i u testu i u filu smanjiti količinu šećera. Šećer za posipanje se može i izostaviti.