*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 25. јул 2013.

UŠTIPCI OD TIKVICA


Jedan od načina na koji spremam, mada, iskreno, više izbegavam prženje.  Ipak , ne upiju previše masnoće ako ih odmah vadite na salvetu.

Spremala sam manju količinu pa sam uzela 2 manje tikvice. Oljuštila, izrendala i malo posolila (oko 1 kaščica soli). Malo sačekati pa ocediti od viška tečnosti, ali ne sasvim. Dodati 3 jaja, brašna da se dobije masa kao za klasične uštipke, 1 kaščicu praška za pecivo i oko 100 gr mrvljenog tvrđeg sira. Možete i manje, ovo su približne mere.


Kašikom vaditi i spuštati u vrelo ulje koje smo sipali u dublji sud. Kada porumene sa obe strane vaditi na salvetu da upije masnoću. Servirati uz pavlaku ili po želji.