*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 26. јул 2013.

ZAPEČENE PALAČINKE SA BORANIJOM I TIKVICAMA

Još jedna ideja za koju ne treba puno vremena, a rezultat je odličan.
Da bi sve na kraju ovako izgledalo 

evo šta  je potrebno: prvi korak su palačinke. Ispržite ili , kako većina kaže ispečete 8 palačinki da budu malo deblje. Testo samo malo posolite.
Sledeći korak je fil koji ćemo spremiti tako što na malo maslinovog ulja dinstamo 1 manju izrendanu tikvicu sa iseckanom boranijom. Posolimo, pobiberimo, dodamo zacin c ili vegetu i dinstamo dok boranija ne momekne. Po potrebi dodamo malo vode ali ne previše. Jedan čen belog luka sitno iseckamo i dodamo pred kraj. 
 3. Na sredinu palačinke stavimo fil


(4) pa preklopimo jednu stranu manje od pola, 


(5) a potom i drugu stranu palačinke. 


(6) Palačinku potom uvijamo ka gore. 4 palačinke ćemo uviti na ovaj način, a 4 ćemo ostaviti malo duže. Jedina razlika je što ne preklopimo obe strane da se dodirnu kao na prethodnoj slici. (7) U sredinu vatrostalne posude sa strana stavimo 4 duže , a u sredinu 4 manje palačinke. (8) Prelijemo sa umućenih 1 dl mleka i 2 jaja, prekrijemo alu folijom i pečemo u rerni. (9) Pred kraj pečenja narendamo kačkavalj ili neki drugi sir koji se topi. 
(10) Nastavimo pečenje bez folije dok ne porumeni. 
(11) Pečene palačinke isečemo kao na slici.(12) Kada serviramo vadimo delove od dve kao naslici na početku.