*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 24. јануар 2014.

ANANAS TORTA


 Jedna od naših omiljenih torti. Nadam se da će se i vama svideti. 




Kore:  10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna.

Umutiti belanca  sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i varjačom sve sjediniti.

Kore peći u plehićima za tortu. Minimum 5, 6 korica se dobije u zavisnosti od dubine plehića.

Fil 1 :  Od 1 litar soka od ananasa odvojiti koliko je potrebno da se razmute 4 pudinga od vanile. Ostatak soka staviti da provri sa 5, 6 kašika šećera. Umešati razmućen puding i kuvati. Kuvan fil hladiti uz povremeno mućenje mikserom da se ne stvori "korica" na površini.  Posebno umutiti 250 gr margarina i uz mućenje mikserom dodati u krem.


Fil 2:  Pola litra umućene slatke pavlake. Ne treba nam kremfix.

Još potrebno : oko 750 gr ananasa u komadićima. Meni je trebalo oko 1 kg jer sam koristila i za dekoraciju. Kada je voće u pitanju , ne možete nikad staviti previše. :).

Redosled: kora, žuti fil, ananas, slatka pavlaka i tako dok se materijal ne utroši. Sloj slatke pavlake ne treba da bude previše visok, tek da se fino prekrije ananas. Ostatak iskoristite za spoljni premaz.

Tortu ukrasiti slatkom pavlakom i dekorisati po želji. Ja sam koristila ananas i struganu i topljenu belu čokoladu i odlično se uklopilo.


Нема коментара:

Постави коментар