*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 30. јул 2014.

SLOŽENE PALAČINKE

Dobrodošlica novim čitaocima!
Još jedan provereno dobar recept drage komšinice. Da li ste pravili palačinke na ovaj način?
Priprema: 7 žumanaca penasto umutiti sa 100 gr putera. Dodati 100 gr šećera u prahu, 150 gr brašna, pola kafene šolje mleka, malo soli i lagano umešati umućena belanca (7).

Palačinke peći na tefalu samo sa jedne strane. Nemojte peći previše.
Preneti na tanjir pa ih naizmenično posipati mlevenim orasima i pomešanim šećerom u prahu sa kakaom. Bitno je da palačinke odmah po vađenju pospete dok su tople.
 Ovaj put sam koristila mlečnu čokoladu u prahu i dobra je zamena za mešavinu kakao praha i šećera. (Na slici je zbog blica dobila malo drugačiju boju. ) Ponegde odmah počinje da se topi. :)
Ispeći 7, 8 palačinki. Ako imate manji tiganj, naravno dobićete više palačinki. Poslednju takođe posuti orasima ili kakaom (zavisi od čega ste počeli) .Sačekati da sve fino popusti i poslužiti. Mogu se služiti i tople i hladne. Seći kao tortu. Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар