*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

субота, 20. септембар 2014.

BUHTLE



Testo: u 500 ml mlakog mleka dodati kocku kvasca, malo šećera i malo brašna pa ostaviti da "krene". Dodati 3,4 jaja, 50 gr šećera, rendanu koru 1 limuna, 1 kafenu šoljicu ulja i brašna da se zamesi mekše testo. Ostaviti da odstoji.


Ostali materijal: marmelada (džem) po ukusu (šljive, ribizle, ...kajsije) 250gr otopljenog putera, šećer u prahu.


Testo rastanjiti oklagijom prst debljine i seći kvadrate. Ja sečem manje. Na sredinu svakog staviti džem pa skupiti krajeve da formiramo loptu (malo ih pritisnuti da se slepe), uvijati svaku loptu u otopljen puter (potrebno 250 gr) pa ređati u tepsiju ili pleh jednu do druge. Okretati savijeni deo na dole.



Pošto sečem manje kvadrate, od ove količine dobijem oko 35 buhtli. Ostaviti ih da narastu skoro duplo. Posuda u kojoj pečete mora biti dublja.

Peći na 200 C da porumene. Posuti šećerom u prahu.