*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 20. јануар 2015.

MUSAKA OD KROMPIRA


Toliko puta sam je pravila i tek sam skoro primetila da nemam ovaj recept među postovima. Ovo je klasična koju svi pravimo, a među mojim receptima imate i musaku od pire krompira http://marijinislatkisi.blogspot.com/2014/03/musaka-od-pire-krompira.html

800 gr-1 kg krompira (za ovu musaku koristim roze krompir) oljuštiti i oprati, a potom iseći na kolutove (trudite se da budu približne debljine da bi se ujednačeno ispekli). Posoliti ih, dodati začin i izmešati.

Fil spremam na isti način kao za musaku od pirea: 1 glavicu crnog luka iseći na sitne kockice i dinstati na malo ulja da postane staklast. Dodati 400-500 gr svinjskog mlevenog mesa, so, začin, biber (uvek dodam malo više) pa nastaviti dinstanje.

 U vatrostalnu posudu (ili drugu posudu u kojoj ćete peći) na dno nasuti malo ulja. Poređati prvi sloj krompira, nasuti nadev od mesa pa završiti ostatkom krompira.  Umutiti 1-2 jaja sa dve manje šoljice mleka i preliti preko musake. Prekriti alu folijom i peći. Pred kraj pečenja foliju skinuti i peći još malo dok ne porumeni. Prekriti narendanim kačkavaljem čim izvadimo iz rerne.



Kada pravim veće količine musake krompir rasporedim za tri nivoa, tako da fila imamo za dva.